La Fee Verte
La Fee Verte

"La Fee Verte" - eller "Den Grønne Fe" - er Københavns nye absintbar.
Vi har genskabt La Belle Époque, og de franske Art Déco-møbler står klar sammen med de dryppende vand-fontæner, som sikrer, at du får lige netop det rette forhold af sukker og vand til dit temperament.
Skal du med på den grønne absintbølge?

Fremstilling

Absint (havemalurt - eller på latin: Artemisia absinthium) er et destillat af forskellige malurter og andre urter såsom anis, fennikel, mynte m.m. Resultatet er som ved andre destillater en klar væske - absinthe blanche.

Først når denne væske indfuseres, udtrækkes klorofylet i urterne og giver væsken den grønne farve - hvorfra kælenavnet ”la fée verte” er opstået.

Herefter tilsættes vand så den endelige alkohol ender på mellem 50-80%. Malurten giver en bitter aroma, så jo mere malurt, jo mere bitterhed. Under klassificeringen ”bitter” må en flaske i Europa indeholde 35 mg. tujon (nervegift i store mængder!!) – i USA 10 mg. og i Canada eksempelvis 5 mg. Med andre ord: Hver sin absint, hver sin hemmelige blandings-opskrift. Schweizisk absint er som udgangspunkt altid destilleret – i Frankrig og resten af verden findes både den ”ægte” og den ”uægte” - og derfor meget billigere -, som blot er en blanding eller macerering/udblødning af essentielle urter i en færdig alkohol.