La Fee Verte
La Fee Verte

"La Fee Verte" - eller "Den Grønne Fe" - er Københavns nye absintbar.
Vi har genskabt La Belle Époque, og de franske Art Déco-møbler står klar sammen med de dryppende vand-fontæner, som sikrer, at du får lige netop det rette forhold af sukker og vand til dit temperament.
Skal du med på den grønne absintbølge?

Historie

Myten siger, at for 200 år siden opfandt en schweizisk læge ved navn Dr. Pierre i Jura-bjergene mellem Schweiz og Frankrig et urte-destillat som kur for alskens dårligdomme – og snart var idéen solgt som apéritif, og i 1805 begyndte den første fremstilling i Pontarlier i Frankrig.

For mange ”grønne timer” blandt soldater under Algierkrigen i 1864-1871 og et enormt forbrug under La Belle Époque (1880-1910) medførte det endelige forbud i Frankrig i 1915 (i mange lande - herunder Danmark - har absint dog aldrig været forbudt).

Den officielle forklaring var det hallucinerende stof tujon, som i høje doser menes at være gift for hjernen. Det var dog nok snarere vinindustrien og afholdsbevægelserne, der var årsag til forbuddet.

I 1988 begyndte produktionen så småt igen i Frankrig, og i 2001 blev det - som følge af fælles EU-regler - igen officielt godkendt at producere destillatet på malurt.