Posted in Tradition og fornyelse

Michelin-guiden har stadig stor magt

Michelin-guiden har stadig stor magt Posted on 8th maj 2019

Enkelte franske køkkenchefer er begyndt at sige nej tak til stjerner fra Michelin-guiden, som er den mest kendte guide over restauranter, hoteller m.v. i Frankrig – og i hele verden, da guiden udgives i en række regionale udgaver, herunder også en dansk. Hver år overvåges

tildelingen af Michelin-stjerner nøje af medier og madentusiaster.

Når nogle chefs er begyndt at sige nej, er det, fordi det lægger et stort pres på dem for at beholde stjernerne, men også fordi de synes, at det trækker køkkenerne i nogle bestemte retninger.

For mange mennesker er de røde guides imidlertid et meget vigtigt redskab, når de på deres rejse skal finde et sted at spise frokost og middag eller overnatte.

Guiden blev første gang udgivet i år 1900 af dækfabrikken Michelin, og dermed fik udgiveren, fabrikanten Andre Michelin, fat i publikum på en helt ny måde. Ud over restauranter og hoteller henviste guiden dengang til autoværksteder og forhandlere af biler og andre motorkøretøjer.

Der ligger fem kriterier bag tildelingen af stjernerne i guiden. For det første råvarerne, for det andet håndværket og for det tredje den kunstneriske udførelse. Derudover kommer kvalitet i forhold til prisen og så, om kvaliteten er ens fra gang til gang. En prøvesmager fra Michelin kommer derfor flere gange hvert sted.