Posted in Det franske køkken

Vin – det hører med

Vin – det hører med Posted on 22nd juli 2019

Selv om franskmændene lige som folk i mange andre lande jævnligt advares mod at drikke for meget, er det stadig sådan, at rigtig mange franskmænd drikker vin hver dag – nogle undersøgelser peger på, at op mod 98 % af vores sydeuropæiske venner nyder vin hver dag. Men det er sjældent at se en franskmand beruset på gaden – det overlader de til de nordeuropæiske turister!

Generelt er vinforbruget faldende i Frankrig, men vinen fylder stadig som en trofast ledsager til mange måltider.

Frankrig har stolte vintraditioner, der rækker helt tilbage til tiden under romerne, da store dele af Frankrig var en del af Romerriget. Der blev dyrket vin i Rhonedalen allerede dengang, og i dag dyrkes der vin overalt i Frankrig fra Alsace i nord over Champagnedistriktet til Loire og Bordeaux.

Et af de områder, der de senere år har udviklet sig betydeligt, er Rhone, hvor der i dag fremstilles fantastiske, frugtrige og alligevel stramme vine, som passer godt til vores ganer. I tidligere tider blev vinene fra Rhone faktisk mest brugt som dagligvin af bønderne selv samt sendt til Bordeaux, hvor vinen var med til at give styrke til Bordeaux-vinene, der jo bliver dyrket i et lidt anderledes klima.