Vi er ikke i tvivl, hvis vi får valget – vi vælger det franske brød. Det er friskbagt flere gange om dagen, og der er et hav af varianter, som franskmændene spiser til alle måltider, morgen, middag og aften
Ikke mindst spises brød i Frankrig til ost, men der er i praksis ikke noget måltid i Frankrig, hvor der ikke serveres brød.
Herhjemme kender vi franskbrød som et stort, hvidt brød. I dag kan vi ganske vist få mange varianter, men bare for få år siden var det kun det hvide hvedebrød, som vi kendte som franskbrød. Måske flûtes, hvis det gik højt.
I Frankrig er en flûte slet ikke en flûte, men en baguette, og en flûte er et brød, der er dobbelt så tykt som en baguette. Så vil du have en flûte, som vi kender det i Danmark, så bed om en baguette, når du er i en fransk bagerbutik!
Vi bliver tit advaret mod at spise hvidt brød bagt af hvede, men med mindre du reelt lider af glutenallergi, er der ikke nogen særlig grund til at undgå det hvide brød, hvis du i øvrigt spiser sundt og varieret. Og hvidt brød smager bare godt – især når du bærer det frisk hjem fra den lille franske bager, som haler det nybagt ud af ovnen flere gange om dagen.
Du kan imidlertid også få masser af andre brød end de hvide. Pain Complet er fuldkornsbrød, og Pain de Seigle eller Pain Noir er rugbrød, hvis du ikke kan undvære det – det er nu noget anderledes end det rugbrød, vi kender her i Danmark.
Du kan også få en række brød med fyld af nødder, oliven og krydderurter, som er fortræffelige madbrød, så prøv dig frem og find de brød, du holder mest af.