Posted in Tradition og fornyelse

Snup en digestif

Snup en digestif Posted on 7th juni 2019

I Frankrig er der tradition for en lille skarp efter maden for at hjælpe fordøjelsen på vej. Ikke mindst hvis man har nydt den store klassiske menu med fede saucer og gode oste.

Cognac, armagnac eller en calvados er nogle af de berømte stærke spirituosa, som ofte bliver nydt efter middagen, men Frankrig er også moderland for en række likører, som er ved at få en renaissance. Det gælder likørerne Chartreuse, Benediktinerlikør, Cointreau og Grand Marnier. Nogle af dem indgår også i cocktails og finder derfor en bredere anvendelse end at blive nydt alene, som de er.

De fire likører er de klassiske franske likører, som i dag nydes over hele verden.

Fælles for likørerne er, at de udnytter frugter og blomster og aromatiske krydderier, som sættes sammen til de søde og velsmagende likører. Nogle gange siges det, at enten kan man lide likør, eller også kan man ikke – men virkeligheden er, at det som så meget andet handler om tilvænning. Mange lærer at sætte pris på de sødlige drikke med honningnoter og blomsteraromaer og ikke mindst duft og noter af citrus og orangefrugter.

I gamle dage var likører en drik for damer, i dag er de en drik for alle, der holder af god mad og skønne drikke!

magnetism