Det franske køkken er kendt for sine skønne simreretter, som tager timevis at tilberede, men det er hele ventetiden værd. Klassiske franske simreretter som Boeuf Bourguignon, Coq au vin og provencalsk lammegryde spreder en velduft i dit køkken, som får tænderne til at løbe i vand, og når man endelig kan sætte sig til bords, så smager retterne helt fantastisk, og kødet er så mørt, at det nærmest smelter på tungen.
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon er en lækker simreret med hovedingredienser som oksekød, bacon, rødvin og grøntsager. Du har brug for en stor støbejernsgryde, når du skal lave Boeuf Bourguignon til 8 personer, og retten tager ca. 4 timer at lave. Du begynder med at skære oksekødet i tern og vende stykkerne i mel. Så skærer du bacon i skiver, steger det i smør og lader det dryppe af. Kødet brunes og lægges på en tallerken. Dernæst sauteres løg og gulerødder, og så tilsættes kød og bacon sammen med rødvin, oksefond, timian og laurbærblade. Låget sættes på gryden, som stilles i ovnen ved 125 grader i 3-4 timer. En time før retten er klar, lynsteges champignon ved høj varme og perleløg brunes og karameliseres i smør. Lige før retten skal serveres hældes champignon og perleløg i gryden. Boeuf Bourguignon serveres gerne sammen med kogte kartofler eller kartoffelmos.
Coq au vin
Simreretten Coq au vin er en fransk klassiker, som smager dejligt og er utroligt populær. Oprindeligt blev der brugt hanekylling til retten, men nu om stunder anvendes også en hel kylling eller udskæringer af bryst, overlår eller kyllingelår. Fremgangsmåden er, at man skærer en hel hanekylling eller kylling i 10 stykker, og så krydrer man dem og bruner dem i gryden. Dernæst sauteres løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri, og der tilsættes en smule cognac og dernæst rødvin. Kyllingestykkerne lægges tilbage i gryden og skal simre i 45 minutter på lavt blus. Så fiskes kyllingestykkerne op og saucen koges ind til det halve og sies. Dernæst steges champignoner, bacon og løg for sig. Til sidst hældes kyllingestykker, bacon, champignoner og løg tilbage i gryden. Retten serveres med kartoffelmos, persille og brød.
Provencalsk lammegryde
Provencalsk lammegryde med rodfrugter og trøffel er også en utrolig skøn ret fra det sydfranske køkken. Retten tager cirka 30 minutter at forberede, og så skal den simre i halvanden time. Ingredienserne omfatter lam, gulerødder, pastinak, løg, hvidløg, champignon, enebær, cherrytomater, salt og peber, kraftig rødvin, hønsefond, laurbærblade, salvie, timian, rosmarin, persille, trøffelpasta og trøffelolie. Du finder nemt den fulde opskrift online, og du vil med garanti få dig en skøn madoplevelse, når du giver dig tid til at lave denne velsmagende simreret.
Måske er du blevet så inspireret, at du får lyst til at prøve retterne af hjemme i dit køkken, eller måske får du endda lyst til at starte din egen franske restaurant, hvilket selvfølgelig vil kræve noget kapital, men så kan du f.eks. søge om et erhvervslån hos Qred.com til at opfylde din drøm om at drive din egen franske restaurant, hvor du kan servere lækker mad.