Posted in Klassiske franske retter

Det store køkken

Det store køkken Posted on 25th juli 2020

Alle, som har interesseret sig for mad, har prøvet at stifte bekendtskab med det franske køkken, for det er der, hvor de klassiske retter er opstået, og det er stadig den dag i dag det land, som kokke og madentusiaster kigger mod, når der skal klassiske retter på menuen.

Det franske køkken er som en stor familie, og det ville ikke være underligt, hvis der en dag var en, som trak det ind hos familietapeter.dk og fik lavet et stamtræ for at se, hvor langt det har fangarmene ude i verden, og hvor stor indflydelsen er på alverdens mad.

Der er altid nogle køkkener, som er mere frankofile end andre, og et af dem i Danmark er Brasserie Boheme. En restaurant, som har alt det klassiske franske på menuen, og som kalder sig selv så frankofil, at der er franskmænd, som siger, det er for meget. Det hele er sagt med et det glimt i øjet, noget som køkkenchefen er kendt for.

Kan noget, ingen andre kan

Det er fransk, det er så rigt på smag, og det er noget, som mange kokke jagter. De flokkes til Frankrig for at stå i lære og komme hjem med det klassiske køkken i bagagen, og det er ikke kun de mange kokke, som vi ikke kommer til at høre om, men også de store kokke som Gordon Ramsay, bare for at nævne en af de helt store.

Det er de tekniske og klassiske tunge retter i det franske køkken, som mange kokke falder på, og dem blandt os, som har danset med de klassiske retter, ved, at den mindste fejltagelse – og så er retterne ødelagte. Og de kan ikke reddes. Det er måske noget, som går hjemme i familiekøkkenet, men ikke på byens restauranter.

magnetism