Interesserer du dig for fransk mad, vil du sande, at der er en sand guldgrube af klassiske retter, som det er værd at sætte tænderne i.
Mange af retterne kender vi allerede fra besøg på danske restauranter. Creme brulée, moules frites og fransk løgsuppe er nogle af de retter, som mange danskere allerede har stiftet bekendtskab med og ofte også selv laver derhjemme i deres eget køkken – hvad enten det er til weekendhyggen med familien eller til festlige lejligheder med familie og venner.
Hvis du bare er lidt ferm med potter og pander, kan du sagtens være med, når det gælder om at lave nogle af de klassiske franske retter. Andre kræver mere ekspertise, så det er klogere at overlade dem til de professionelle kokke – med mindre du har lyst til at øve dig, så du efterhånden ender med at kunne lave alle retterne.
Start med en gang moules frites
Hvis du har mod på lidt fransk klassik på køkkenbordet og gerne vil mindes de skønne ferier i Sydfrankrig eller på bistroerne i Paris, kan du prøve at lave en gang moules frites. Det er enkelt, tager ikke ret lang tid og er en himmelsk ret.
Til to personer tager du en pakke med 1-1,5 kg friske blåmuslinger – dem kan du købe i supermarkedet, og de er fine. Hak et lille løg, et fed hvidløg, lidt bladselleri og gulerod og svits det i olivenolie. Så kommer du et glas hvidvin ved og lidt vand samt salt og peber, lader det koge lidt, og så kommer du muslingerne i. Kog i 2-5 minutter, til muslingerne åbner, og maden er klar. Server med frites og en god aioli – det er lækkert!