Posted in Klassiske franske retter

Smag på franske gryderetter i efteråret

Smag på franske gryderetter i efteråret Posted on 9th september 2021

Lægger du vejen forbi din lokale franske restaurant, så vil du sandsynligvis finde franske gryderetter på menukortet. Det kan være boeuf bourguignon, fransk lammegryde eller coq au vin med fjerkræ. Retterne består af enkle ingredienser, og så skal de stå og simre på komfuret, indtil kødet er helt mørt. Ofte serveres de med kartoffelmos, ris eller brød, og de smager skønt og mætter godt. Der er ikke noget fint eller fornemt over fransk simremad, det er faktisk fransk bondekost, men det smager fantastisk og luner helt ned i tæerne på en råkold efterårsaften.

Oplev den særlige franske stemning

Der er selvfølgelig en helt særlig stemning på en fransk restaurant, og derfor vil vi opfordre dig til at gå ud i efteråret og spise disse skønne gryderetter. Du kan jo tage en person med, du holder af, og som også sætter pris på fransk simremad. Hvis du trænger til at få boostet dit selvværd, før du går ud i byen, så kan du overveje at få en brystoperation hos Motiva, som har stor erfaring med det. Der kan være forskellige grunde til, at du ønsker at ændre på dit udseende, men det vigtigste er, at du bliver glad for resultatet. I kan gå på en fransk restaurant i jeres lokalområde, eller I kan besøge franske restauranter i andre egne af Danmark, hvor I måske ikke kommer så tit eller aldrig har været før. Dermed får i både en dejlig spiseoplevelse og samtidig oplever I noget nyt. Til den franske simremad kan I bestille skøn fransk rødvin, og dermed vil det næsten opleves som at sidde i Frankrig og indtage et lækkert måltid.

Imens I sidder og spiser kan det være, at I bliver inspireret til at besøge Frankrig. Det er et skønt land at holde ferie i, så I kan jo planlægge jeres næste vinterferie, påskeferie eller sommerferie. I forårs- og sommermånederne er det fx en mulighed, at I kan køre rundt og besøge de franske vindistrikter og smage på forskellige vine. Naturlandskaberne er vidunderlige, så det kan I sagtens få en afslappende sommerferie ud af. Hvis du er typen, der går op i vin og læser vintests i avisen, så vil en sådan ferie være noget for dig. I kan også leje en sommerbolig i Sydfrankrig og smage på mere af den lokale franske mad og besøge de lokale franske markeder.

Lav franske simretter derhjemme

Franske simre-retter kan være fristende at lave derhjemme også. Det er god mad til weekenden. Du skal blot følge de enkle opskrifter med oksekød, lam eller fjerkræ, og så tilføje grøntsager, krydderier, vand, bouillon og rødvin, og så skal retten simre i gryden, imens du slapper af med en god film eller tv-serie. Laver du en stor portion, så har du til flere dage, og simreretter bliver egentlig kun bedre af at stå til dagen efter. Det smager fremragende. Du kan servere gryderetterne med kartoffelmos eller ris og hjemmebagt brød eller flutes. Vil du gerne peppe kartoffelmosen op, kan du prøve denne alternative kartoffelmos med ekstra smag, der kan spises som tilbehør til mange retter.

magnetism