Posted in Klassiske franske retter

Spis ude – på fransk maner

Spis ude – på fransk maner Posted on 3rd marts 2021

Lad os håbe, at vi i den tilstundende lyse tid igen kan komme ud at spise på restaurant, når landet forhåbentlig åbner igen efter den lange nedlukning i forbindelse med udbruddet af CoVid 19. Og måske har du lyst til at prøve en af de mange franske restauranter og bistroer, som findes – ikke mindst i København og de større provinsbyer.

Trods fremkomsten af restauranter med etnisk køkken og fremkomsten af den store trend de senere år, det nye nordiske køkken, er det franske køkken stadig en succes og det, som af mange opfattes som det klassiske restaurantkøkken.

Find det rette outfit til restaurantbesøget

Skal du en tur på fransk restaurant, så kan det være en idé at gøre lige som franskmændene gør, når de skal ud at spise på et lidt bedre sted og de ikke blot skal en hurtig tur på den lokale cafe eller have en snack i baren på torvet: De klæder sig pænt på og nyder samværet omkring bordet. Den pæne påklædning er et udtryk for respekt for de andre gæster ved bordet og i restauranten i det hele taget, og det er en måde at vise, at man glæder sig til de hyggelige timer i andres samvær.

Skal du have nyt tøj til dit besøg på den franske restaurant, så er der mange muligheder for at finde det perfekte outfit på NA-KD, hvor du kan få tøj til kvinder – og i disse tider endda vælge den særdeles praktisk måde at købe det på, nemlig online.

Her er der tøj til kvinder, uanset hvilken stil du er til. Skal det være lidt casual og afslappet, er der masser af muligheder, og vil du have en lidt pænere kjole, så finder du også den i denne online shop. Måske er det sagen med en let sommerkjole i let og lyst stof – perfekt til den franske stemning, som du søger på restauranten.

Et køkken med mange facetter

Det franske køkken, som vi kender det i dag, udspringer især af det klassiske borgerkøkken, som opstod i 1800-tallet efter den franske revolution. En ny klasse af velhavende forretningsmænd opstod, og de ville have god mad, ligesom adelsklassen ville før. Men i modsætning til adelen gik de ud for at spise, og restauranterne, som vi kender dem, opstod i den forbindelse.

I dag har det franske køkken rigtig mange facetter, og du kan få fransk mad i enhver stil og til enhver pengepung. Er du til klassikere som coq au vin, kylling med morkler eller klassiske supper, så finder du dem på mange restauranter af fransk tilsnit. Men du kan også opsøge regionale køkkener og spise dig igennem cassoulet’er, rustikke pølser eller måske det store choux croute bord med syrlig kål, pølser, røget flæsk og ande- eller gåsekød. En ret fra Alsace, som du også kan få i Tyskland – de regionale køkkener går med deres historiske rødder på tværs af landegrænser.

Uanset hvilke franske retter, du vil nyde, har du alle muligheder ved at besøge en restaurant med fransk køkken – også selv om den ligger i Danmark.

magnetism