Vi kan lære meget af franskmændene. De er livsnydere og lever for at spise godt, drikke god vin, samt for at være sammen med venner og familie. Der er en god grund til, at det netop er i Frankrig, at den traditionelle søndagsmiddag med familie og venner stadig dyrkes mest intenst. Enten samles man omkring bordet derhjemme, hvor søndagens fred fejres med en god middag, der altid involverer salat, kød, ost og gerne kage. Eller man inviterer familien ud på en fransk restaurant, hvor kokke og tjenere letter husets frue (for det er det som regel stadig i Frankrig) for en masse arbejde.
Og der er jo altid noget at fejre, også selv om det ikke er søndag, og man skal samles med familien. Måske vil du fejre din nye og forbedrede frisure? Det kan trods alt tænkes, at du har besøgt den bedste hårklinik for moderne reetablering af hår, hårtransplantation med videre, Nordic Hair Clinic, som af mange regnes for at være en af de bedste af slagsen. Ønsker du at få fornyet eller styrket din frisure, så er der særdeles god grund til at lægge vejen forbi klinikken.
Det er både mænd og kvinder, som får transplanteret hår. Hos mænd er det ofte skægvæksten som der bliver gjort noget ved, men også håret øverst på hovedet arbejdes der med. Kvinderne vælger derimod ofte at tage på hårklinik for at få genskabt de smukke lokker. Uanset hvilket slags indgreb man får foretaget hos Nordic Hair Clinic, så kan det med fordel fejres med en efterfølgende tur forbi en fransk restaurant.
Det franske køkken er stort og varieret
Ønsker du og din kæreste at fejre, at du har fået ordnet dit hår, er der altså en rigtig god grund til at besøge en fransk restaurant. At vælge retter fra det klassiske franske køkken er altid populært. Det franske køkken er så stort og så varieret, at man altid kan finde noget der falder i ens smag.
Sydpå dyrkes middelhavskøkkenet. Lidt kød, fisk, masser af grøntsager, brød og god olivenolie tæller sammen med nødder, oliven og frugt positivt i en sund diæt, så tænker du både på sundheden og smagen, går du ikke fejl af køkkenet fra Sydfrankrig. Længere oppe i landet står den på kød i god kvalitet. I Lyon dyrkes det gamle bondekøkken, og byen er i det hele taget et madmekka, som blandt andet har lagt scene til den berømte Michelinkok Paul Bocuse. Overalt i Frankrig dyrkes de gode oste, og hver egn har sine egne specialoste. Intet under, at præsident de Gaulle sagde, at det var umuligt at regere et land med flere hundrede forskellige oste!
På en fransk restaurant kan du finde mange varianter af det franske køkken. Ofte er restauranten specialiseret i et egnskøkken, og du finder herhjemme restauranter med speciale i Alsace, i Provence, i Auvergne og alle mulige andre franske regioner. Er du i tvivl om hvad du skal vælge, kan du altid nappe en steak-frites – en bøf med pommes frites og salat. Men sørg for at vælge en fransk restaurant, hvor de ved hvordan en bøf skal være – så bliver alle glade!