Posted in Klassiske franske retter

Slap af med en fransk middag

Slap af med en fransk middag Posted on 3rd januar 2022

Franskmændene elsker deres måltider, og det er en speciel oplevelse at sidde på en restaurant i Frankrig ved frokosttid og se håndværkere og sælgere holde ind, hvorefter de indtager en treretters frokost med en glas vin til, og slutter af med en kop kaffe, ofte med en lille ‘avic’ til. Måltidet har en helt anden værdi for en franskmand, end det har for de fleste hverdagstravle danskere.

Men hvorfor ikke tage den franske tradition op? Gå på fransk restaurant med familien og lær dine børn, hvordan de skal nyde et rigtigt måltid. Det at komme med på restaurant i Frankrig er hverdagskost for børn, helt fra de er små, og det er dejligt at se, hvordan den unge franske familie sammen kan nyde et måltid med flere retter, uden at ungerne bliver utidige.

Børnene skal selvfølgelig have en belønning for at tage med og opføre sig pænt. Hvis I sammen går på kidsbrandstore.dk kan I finde flot tøj til ungerne, som de kan have på på restauranten. Og hvis I vælger noget, der også er fint til hverdagsbrug bagefter, så kan de føle, at de får noget ekstra ud af oplevelsen, når først besøget på restauranten er overstået.

Der er mange muligheder for at besøge franske restauranter i Danmark, for de senere år er den danske restaurantverden blomstret op – og det har medført, at der er åbnet gode restauranter med fransk køkken på programmet herhjemme. Ikke bare i København og store provinsbyer som Aarhus, Aalborg og Odense, men også ude i de mindre byer, hvor der heldigvis også er et publikum, der er interesseret i at gå ud at spise godt.

Det franske køkken dækker over haute cuisine, som de færreste har råd til, til en stribe klassiske bistroretter, som er mere overkommelige: Fra en peberbøf over fisk til lækre salater. Så der er nok at vælge mellem.

magnetism